Onze Missie

Wij zijn Veteraan en Thuisfront, Wij zijn er voor jou: Veteraan, Militair en Thuisfront. Ooit heb jij, je partner, je kind of jouw vriend of vriendin besloten iets bijzonders te gaan doen in bijzondere omstandigheden. Wij vinden dat eervol en moedig en zijn dankbaar voor dat wat jullie hebben gedaan of wellicht nog gaan doen. Wij zetten ons dagelijks in om de wereld te laten weten hoe bijzonder jullie zijn en dat jullie gewoon mensen zijn net als een ieder met een bijzondere ervaring. Of het nou gaat om de inzet tijdens een missie of de boel draaiend houden thuis. Op die manier hopen we dat jullie die schouderklop krijgen die jullie verdienen. Voor diegene waarmee het even wat minder gaat proberen we een wegwijzer te zijn om zo ondersteuning te krijgen. En soms kunnen we helpen met hele kleine praktische zaken. Ons doel is dat jij gewoon trots kunt zijn. Op je ervaring, op je inzet en op jouw keuzes. Wij zijn Veteraan en Thuisfront. Wij zijn er voor jou, als jij dat wilt. Volgens ons zit de kracht van mensen in het ontmoeten. Wij zetten daarom ons mobiele ontmoetingscentrum in op zoveel mogelijk plekken of zijn wij aanwezig op zoveel mogelijk evenementen. Onze pijlers zijn: Ontmoeten, Ontspannen en Ontzorgen Ontmoeten: Door het hele land regelen wij met ons mobiele ontmoetingspunt en vaak in samenwerking met ECHOS Homes dat veteranen en geïnteresseerden de gelegenheid hebben elkaar te ontmoeten. Dit gebeurd veelal op het verzoek van een veteraan en kondigen we aan via Facebook en onze Website Ontspannen: We organiseren naast de geregelde inloop ook regelmatig leuke, serieuze en af en toe ludieke evenementen om even te lachen en ontspannen. Bij ons is altijd elke veteraan, het hele gezin en belangstellenden welkom. Ontzorgen: Als een veteraan of het thuisfront in de knoei komt kan het wel eens lastig zijn om de weg te vinden. Soms is men simpelweg een luisterend oor nodig. Doordat wij aanhaken op het project nuldelijnsondersteuning hebben onze vrijwilligers alle tools in huis om klaar te staan voor een ieder die het nodig heeft, veteraan en thuisfront. Wie zijn de personen achter Veteraan en Thuisfront Roy is veteraan. 3 maal uitgezonden. Respectievelijk UPROFOR 1(NL) UNSIGBAT V8, Provide Care (Rwanda), SFOR 3 11(NL) MECHBAT. 12,5 jaar bij defensie rondgelopen als genezerik en vervolgens via diverse commerciele functies en een jobcoach opleiding tegenwoordig werkzaam als coördinator nuldelijns ondersteuning veteranen HomeBase Support. Als trotse veteraan met relatief weinig last van de missies vind hij het moeilijk dat de meeste aandacht uitgaat naar beschadigde veteranen en de negatieve gevolgen van een missie. Zijn persoonlijke missie, iedereen in zijn kracht laten geloven en de maatschappij overtuigen van de meerwaarde van een veteraan. Daarbij niet vergetend dat zij die hulp nodig hebben deze ook daadwerkelijk moeten krijgen. Penningmeester/Secretaris: Esther Schuurmans: Esther is de partner van Roy. Roy mag dan wel een trotse veteraan zijn, Esther is een trotse partner. Met raad en daad staat ze in de breedste zin van het woord het thuisfront bij en is ze het geweten van Roy. Esther is de stille kracht die zeker haar steen bijdraagt. Bijzondere functies: Projectleider: Dennis Elfferich, Dennis zorgt voor de projectmatige aanpak van delen uit de visie en missie van Veteraan en Thuisfront. De kracht van Veteraan en Thuisfront zit erin dat we op alle niveau’s mee kunnen praten en daar waar mogelijk de samenwerking opzoeken.

You may also like...