Fundraiser voor een bus. Het grote hoe, waarom en what’s in it for you

We zijn een fundraiser gestart voor een nieuwe bus. Ja hoor daar gaan we weer nog een goed doel welke uit is op geld. Ja, dat klopt ook wij vragen een keer om geld. Net als alle andere goede doelen die waarschijnlijk net zo vinden dat ze recht hebben op een donatie om hun missie te volbrengen. Geen icebucket, taart in je gezicht of dat soort ongein? Nee, maar je mag wel dit bericht delen op je facebook als je wilt, graag zelfs 🙂 Maar jullie krijgen toch subsidie? Ja klopt, dit gebruiken we voor evenementen, noodhulp en om de bus rijdend te houden. De subsidie heeft ook de aanschaf van deze bus mogelijk gemaakt. Het subsidiebedrag heeft echter geen reserve en we willen niet inboeten op onze normale werkwijze. De veteranen hebben het hard nodig. Tevens vinden we dat we niet altijd maar aan moeten kloppen bij de subsidieverstrekker om ook te laten zien dat we er alles an doen om onze eigen broek op te houden. Is de bus stuk dan? Jeen, of ja en nee, de bus rijd. Daar is ook alles mee gezegd. De hoge frequentie van inzet en de langere afstanden maken dat de bus niet altijd in z'n element is en af en toe denkt 'doe het zelf maar'. Daarnaast staat er behoorlijk wat 'cosmetisch werk' op de kalender voor de bus die we niet zomaar kunnen betalen. Vandaar de afweging om te kijken of er draagvlak is voor een grotere maar wel zo karakteristieke en iets betrouwbaardere bus. Ja, we durven te dromen en te hopen. Maar waarom weer zo'n oldtimer dan?
  • De maandelijkse kosten zoals wegenbelasting en verzekering zijn erg laag, hierdoor houden we van de subsidie meer over om veteranen te helpen.
  • De oude bussen kunnen niet zo hard, voordeel is dat de bekeuringen ook niet zo hard gaan
  • De oude bussen hebben geen computers, hierdoor kunnen vrienden van de stichting nog e.e.a. betekenen voor vriendenprijsjes of voor niets.
  • De oude bussen zijn herkenbaar, iedereen kijkt even om en zo krijgen we toch een beetje aandacht voor de zaak nietwaar?
Kan defensie jullie niet een bus geven? Waarschijnlijk wel. Met veel papierwerk, veel lobby-en e.d. betekend dit nog steeds dat de kosten voor onderhoud e.d. hoog blijven en we mogen er niet zoveel aan doen. Dit is voor ons eigenlijk geen optie vanwege het gedoe en de kosten eromheen. Goed ik doneer, maar benaderen jullie ook bedrijven? Nou we zouden graag willen dat bedrijven ons sponsoren. Al was het voor de maatschappelijke betrokkenheid die ze ermee laten zien, de speciale sponsorpagina die ze krijgen en de vele veteranen die ze met een gift kunnen helpen. Ze krijgen een behoorlijke exposure door de evenementen die we draaien. Toch is het gewoon moeilijk om bedrijven te vinden die dit willen. We willen ook niet een volgeplakte bus zodat mensen niet meer zien waar het om gaat, we hebben daarom plaats voor 5 bedrijven. die kunnen voor 1000,- euro een mooie reclame plek op onze bus kopen. met meer dan 20.000 mensen per jaar die de bus zien en 15.000 kilometer op de snelweg lijkt ons dat geen verkeerde deal. Mocht je een ingang hebben, tip ons gerust dit kunnen we niet alleen. Ja maar wat heb je nou aan 1 euro? Heel veel want 5000 x 1 euro is ook 5000,- euro. Letterlijk alle beetjes helpen. Hoe is de stand en waar kan ik doneren? (Op mobiel werkt dit niet dan even hier klikken/drukken ) Wi zijn jullie eigenlijk en wat doen jullie? Wie zijn wij? Stichting Veteraan & Thuisfront is een Non-profit organisatie die zich inzet voor het welzijn van veteranen en het thuisfront. Daarnaast zet Veteraan en Thuisfront zich in om de veteraan in zijn algemeenheid positief in beeld te krijgen bij de mensen. Wij geloven dat veteranen een meerwaarde zijn voor de maatschappij. Wat doen wij? Ontmoeten: Door het hele land regelen wij met ons mobiele ontmoetingspunt en de ECHOS Homes dat veteranen de gelegenheid hebben elkaar te ontmoeten. Dit gebeurd veelal op het verzoek van een veteraan en kondigen we aan via Facebook en onze Website Ontspannen: We organiseren naast de geregelde inloop ook regelmatig leuke, serieuze en af en toe ludieke evenementen om even te lachen en ontspannen. Bij ons is altijd elke veteraan, het hele gezin en belangstellenden welkom. Ontzorgen: Als een veteraan of het thuisfront in de knoei komt kan het wel eens lastig zijn om de weg te vinden. Soms is men simpelweg een luisterend oor nodig. Doordat wij aanhaken op het project nuldelijnsondersteuning hebben onze vrijwilligers alle tools in huis om klaar te staan voor een ieder die het nodig heeft, veteraan en thuisfront. Voorlichten: Veteranen worden vaak verkeerd geassocieerd, eventuele problematiek niet gekoppeld aan het veteraan zijn of simpelweg krijgen jonge veteranen geen erkenning en waardering. Onze missie is juist het grote publiek maar ook de professionals voor te lichten Wij komen graag vertellen wat een veteraan is, wat ie heeft gedaan en wat hij kan betekenen. Waar doen we het van? Giften, klein beetje subsidie en onze kleine verkoop in de stand.   Wat heb ik eraan als ik doneer? Dat verschilt per persoon, wat je in ieder geval doet is het ons mogelijk maken om veteranen en thuisfront te helpen door ontmoeten, een veilige plek te bieden en op evenementen een rustpunt waar ze even bij kunnen komen. En als jij doneert, kun je altijd bij ons een kop koffie krijgen. Dat beloven we. Goed doen kan nooit kwaad.  

You may also like...