Open brief aan Gemeente Den Haag

Geachte Burgemeester en Wethouders van Den Haag,

U discrimineert en zet onze broeders en zusters in een kwaad daglicht. Daar waar u had kunnen laten zien dat juist motorrijders wel samen kunnen zijn door de gemene deler van 'het veteraan zijn' en u zo een voorbeeld in handen had kunnen hebben.

U verdient met uw beslissing met betrekking tot de colors in een defilé niet de eer om veteranendag in uw stad te mogen vieren. De dag dat de mensen die voor volk en vaderland in het buitenland bijzondere dingen hebben gedaan in uw stad worden gediscrimineerd op basis van persoonlijke voorkeuren is een zwarte dag en doet aan ons, de veteranen, geen recht. Daar waar wij in Nederland of in het buitenland ook namens u hebben gediend doet u precies dat wat wij hebben bevochten.

Helaas is veteranendag de enige manier in Nederland waarop alle veteranen eens in het zonnetje worden gezet en zijn de activiteiten dat wat wij als veteranen best wel eens nodig hebben. Anders zou een boycot het enige juiste middel zijn om te laten zien dat wij veteranen geen onderscheid en disrespect tolereren.

Het zal mij echter niet verbazen als alle veteranen dit jaar uw festiviteit wel boycotten. Het zou ze zelfs sieren. Wellicht dat die ettelijke, dan verspilde, miljoenen euro's u tot denken doet zetten. Daar geld heden ten dage meer duidelijk maakt dan een degelijk gesprek of moreel besef.

Wij beseffen dat u met beleidsmakers heeft gesproken. U had echter met de veteranen moeten spreken. Dan had u begrepen hoe belangrijk het is wat u ons afneemt.

Ik nodig u uit met een delegatie veteranen te spreken over uw beslissing en ik nodig de veteranen uit na te denken over een boycot. Denken wij na over een alternatieve veteranendag.

Met vriendelijke groet, Roy Schuurmans Voorzitter Veteraan en Thuisfront. 06-83995099 Hallo@veteraanenthuisfront.nl

You may also like...

15 Responses

 1. Alex Dickhoff schreef:

  Ik heb geen rode baret, ik heb geen ado den haag sjaal, ik heb geen collors op mijn schouders, ik heb geen ambts ketting om mijn nek. maar ik heb respect voor een burgemeester en ik heb respect voor een veteraan. zelf ben ik maar een papa van mijn dochter. ben ook een veteraan. en tot voor kort sprak ik met veteranen met een vest! als deze mannen niet meer mogen komen dan verlies ik het respect voor iedereen omdat het zo moet!! dit heet groepen discrimineren omdat een burgervader dit mij ingeeft?

  respect heb je en verdien je!! burgervaders zijn ook geen uitschot!! ook de jongens met een hesje niet!!

  alex

 2. Hans schreef:

  Andermaal laten de heren politici zien dat zij alleen maar met hun eigen belang bezig zijn,ingegeven door overheidsambtenaten die zich vnl. bezigen met het kunnen toepassen van regeltjes waarbij feiten en omstandigheden er niet meer toedoen en kortichtigheid de boventoon voert. M.b.t de motorrijders mocht dit al vorig jaar duidelijk zijn toen de colonne motorrijders van oud-militairen(veteranen) door politie-eenheden en Kmar als potentiele criminelen werden behandeld door ze continue en overal waar men langskwam met camera’s in zowel ter hand als met ‘commando’ wagens (draaiende camera’s en antennes) te volgen. Alsof deze kerels hun land niet voldoende een dienst hadden bewezen met hun vele dienstjaren en uitzendingen. Mijn behoefte om als motorrijder hieraan mee te doen is allang vergaan en ook meelopen in het defile laat ik aan mij voorbijgaan door gewoon kort mijn gezicht even te laten zien op het Malieveld aan hen die er toedoen, maar verder lekker de binnenstad in te trekken en van het eventuele mooie weer en met goede maten een fraai terrasje uit te zoeken en op eigen manier de dag te vieren zonder priemende ogen van overheidsdienaars.

 3. Jeroen schreef:

  Ik heb meer respect voor veteranen dan voor een burgemeester
  Een burgemeester zou de inwoners van zijn stad moeten dienen
  Een veteraan heefd zijn land gediend
  Maar vaak meer dan alleen zijn eigen land
  De burgemeester daarintegen dient alleen de mensen waar hij beter van wordt
  Ook zijn er tal van burgemeester die kennelijk vinden dat een rechterlijke uitspraak niet voor hun geld

 4. Snarf G schreef:

  Met alle respect voor de gerechtelijke macht en weds handhavers, maar zoals wij geen mensen van noord Afrikaanse kom af mogen discrimineren omdat enkele van hun de wereld op z’n kop zetten. Zo mag u Veteranen niet over zo’n kam scheren. Dit vetdienen wij niet, dit verdiend Vrij Nederland niet.

 5. Hansa Haarlem schreef:

  Generaliseren is een totaal foute benadering van een probleem. Als je ergens tegen wilt ageren doe dan eerst gedegen onderzoek (waarheidsvinding) en kom met een op waarheid berustende beslissing. Denk niet kort door de bocht burgervader van Den Haag. Een appel is fruit, maar niet alle fruit is een appel. Pils is bier maar niet alle bier is pils. Dus een motorrijder, een lederen vest met colors gesierd dragend, moet je niet direct criminaliseren. Er zijn vele motorclubs die zich hullen in een dergelijk vest en daarbij eerbiedwaardige principes hanteren.

 6. WTF Pim? schreef:

  De waardering voor de inzet van de militair / veteraan uit zich in het beleid wat wordt gevoerd vanuit Den Haag op Defensie. Van een krijgsmacht van 280.000 man maximaal naar grofweg 50.000 in een organisatie die het moet hebben van aalmoezen.
  En de zoveelste minister van defensie maar roepen dat we zo modern en slagvaardig zijn na de zoveelste bezuinigingsronde.

  Ben veteraan met 4 uitzendingen en zat dus 2 jaar van mijn leven in het buitenland, maar als ik het kan voorkomen zal ik geen minuut op de veteranendag doorbrengen om aapje te spelen voor de heren politici.
  Als er een club is die juist GEEN respect heeft voor veteranen zijn hun het wel!

 7. Richard schreef:

  12 jaar klaar gestaan voor mijn land , waar ik mij nu voor schaam . Zonde van mijn tijd , het gemis van mijn kinderen en het mislukken van mijn huwelijk .
  Bedankt politici die geen ruk geven om het volk en wel hun beurs .

 8. Cock schreef:

  Een Burgermeester houdt van zijn stad en van zijn burgers, neem ik aan!!
  Het schijnt tegenwoordig zo te zijn dat zelfs de Burgermeester aan de leiband van de politiek loopt en er alleen maar zit voor het eigen belang..Naar mijn mening is het te bizar voor woorden dat alle motorrijders over een kam worden geschoren zonder uitzondering… het spijt mij zeer dat ik in zo’n land woon waar zelfs een hobby al niet meer gerespecteerd wordt..Bah wat zijn we een achterlijk land aan het worden…..

 9. Willem. schreef:

  Wat heeft een burgemeester nou werkelijk voor zijn stad of land gedaan? Vlijtig weer een netwerkje opgebouwd, zodat hij straks elders weer een luxe loopbaan kan beginnen, en verder kan gaan met zich de zakken te vullen? Veteranen hebben meer geven dan ooit een enkele politicus kan begrijpen. Voor de politiek is het niet meer dan een evenement waarmee ze zichzelf weer op een voetstuk kunnen plaatsen.
  Het gaat om respect, maar dat is een begrip dat in de politiek niet wordt gehanteerd. Daar heerst alleen de macht en geld.
  Ze moeten zich diep schamen om de Veteranen motorrijders als criminelen te zien, of hun niet alle respect en waardering te geven die verdienen. Schaam je diep burgervader !

 10. chris schreef:

  Beste mede vetranen ,wij zijn trots op alleen al het feit dat we vetraan zijn en ons land hebben mogen dienen . Alleen gaan nu de mensen die ons naar alle uithoeken van de wereld gestuurd hebben en waarvoor wij ons leven in de waagschaal geteld hebben onze vetranendag verpesten ??? Dat denk ik dus even niet , wij vetranen laten ons niet weer houden ,dus ik zou zeggen komt allen zo als je wil en geniet van onze verdiende vetranen dag !!!

 11. Pascal. R. (dvba) schreef:

  Het is te triest voor woorden dat er vanuit de overheid gewoon GEDISCRIMINEERD wordt op vooroordelen. Het is DE dag om de veteranen te eren en respecteren voor wie ze zijn en wat ze hebben gedaan voor mens en samenleving. Ook de blauwe rode groene en zwarte baret zijn en waren FULL COLOR in naam van vaderland…..?????

 12. Het besluit van de heren Burgemeester en Wethouders van den Haag vind ik een besluit waar ik geen woorden voor heb. in ieder geval geen woorden die niet beledigend zijn. Ik ben een Oud veteraan uit de Nieuw Guinea tijd en wens jullie organisatie van Bikers alle succes met de open brief. Houdt je poot stiijf!!!

 13. Rob schreef:

  Het gaat niet alleen om het verbieden van de colors van motorclubs, maar ook om het verbod op het meevoeren van de Papoua-vlag. Schande!

 14. Brutus81 schreef:

  Citaat chris
  jun 10, 2014 @ 19:32:42
  “Beste mede vetranen ,wij zijn trots op alleen al het feit dat we vetraan zijn en ons land hebben mogen dienen . Alleen gaan nu de mensen die ons naar alle uithoeken van de wereld gestuurd hebben en waarvoor wij ons leven in de waagschaal geteld hebben onze vetranendag verpesten ??? Dat denk ik dus even niet , wij vetranen laten ons niet weer houden ,dus ik zou zeggen komt allen zo als je wil en geniet van onze verdiende vetranen dag !!!”

  Nou Chris, voor een veteraan heb je wel erg weinig ruggengraat. Jij laat dus je wapenbroeders vallen voor een dagje aap spelen voor hoogwaardigheidsbekleders ? Je zou karakter tonen als je zou zeggen “Óf iedereen welkom op veteranendag, inclusief het recht om een levensfilosofie uit te kunnen dragen ( wat het lid zijn van een MC wat mij betreft is ) óf niemand naar veteranendag”. Of laat jij je broeders achter in hun strijd om gerechtigheid…….De enige die je veteranendag verpest is die Lul van een burgemeester en die andere kleffe politici zoals pedofiel en secretaris-generaal Joris Demmink….en consorten. Gádverdamme wat een tyfusland !

 15. Dirk Marijt schreef:

  Ben Geen Veteraan ben wel geweest op de veteranen dag ik vond het betreurenswaardig dat de Veteranen MC als criminelen zijn behandeld door hun het recht af te nemen om met hun vervoermiddel aan het defile mee doen met hun Colors die ze met Respect dragen
  En het was een prachtig gezicht dat op het Maliveld toch heel veel mensen en clubs hun colors draagde en dat er vanuit deze mensen een zweer tot stand was gekomen van broederschap en respect voor iedereen met NADRUK voor iedereen Dus Burgervader ik vraag u gewoon weer volgend jaar de Veteranen MC weer laten deel nemen aan het defile