Draag de witte anjer op Veteranendag

De Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp roept defensiepersoneel op om de witte anjer op de Nederlandse Veteranendag (dit jaar zaterdag 28 juni) op te spelden. De anjer is een burgerinitiatief van de Stichting Anjerveteranendag en staat symbool voor de waardering voor veteranen. Militairen in en buiten actieve dienst mogen op de Nederlandse Veteranendag een witte anjer op hun uniform/tenue dragen. De operationele commando’s geven specifieke richtlijnen op welke plek op het uniform de witte anjer wordt gedragen. Middendorp ondersteunt het burgerinitiatief van de Stichting Anjerveteranendag om de witte anjer in te voeren als landelijk symbool voor de erkenning van het werk dat veteranen deden en doen in het belang van Nederland. In april bood hij al, samen met de voorzitter van de Stichting en de projectleider van Nederlandse Veteranendag, Koning Willem-Alexander een witte anjer aan. Daarnaast zijn onder meer de defensierelaties uit het bedrijfsleven en de Vereniging Nederlandse Gemeenten opgeroepen om het initiatief te promoten. Meer achtergrond over de witte anjer staat op www.anjerveteranendag.nl. Voor meer informatie over de Nederlandse Veteranendag kijk op www.veteranendag.nl.  

You may also like...