Walk 4 Veterans

Een unieke wandeltocht om het project veteranenhond te steunen.. Doe ook mee Meld je aan!!!  

Veteranenhond

Met de sponsoropbrengst van Walk 4 Veterans willen we in 2014 tenminste één Veteranenhond laten trainen en plaatsen bij een veteraan. Veteranenhonden zijn gecertificeerde PTSS-hulphonden die hun baas helpen om te gaan met stress die is veroorzaakt door traumatische ervaringen. De inzet van PTSS-honden in Nederland is relatief nieuw, maar de resultaten zijn verrassend. “Nu leef ik weer in vrijheid!” De PTSS-hulphond is in de eerste plaats een ‘buddy’: iemand die er altijd is, aandacht geeft en vertrouwd aanvoelt. Maar een PTSS-hulphond biedt veel meer dan dat alleen. Hij kan de eerste signalen van een nachtmerrie waarnemen en heeft geleerd daarop te reageren. De hond maakt zijn baas wakker en zorgt daarmee dat de nachtmerrie of herbeleving stopt. De veteraan leert erop vertrouwen dat hij op tijd wakker wordt gemaakt, wat meer (nacht)rust tot gevolg heeft. Ook leert de hond opbouw van stress te herkennen. Als zijn baas een paniekaanval krijgt, trekt hij hem weg uit de stressvolle situatie. Hij vormt zonodig ook een buffer tussen zijn baas en andere mensen. Veteranen leren samen met de hond opnieuw deelnemen aan het maatschappelijke verkeer. Ze durven bijvoorbeeld weer naar buiten om een boodschap te doen. Zo zorgt een PTSS-hulphond voor meer kwaliteit van leven. Project Veteranenhond is een samenwerkingsverband van Hulphond Nederland en Stichting KPPR. Eind 2013 waren er al 7 PTSS-hulphonden geplaatst bij veteranen. Het streven voor 2014 is om 10 nieuwe PTSS-hulphonden te trainen en te plaatsen.

You may also like...