Over de uitspraak Srebrenica

De uitspraak mbt Dutchbat gaat ons aan het hart. Jammer dat dit zo wordt gebracht en dat dit de uitkomst is. Uiteraard volgt er nog een hoger beroep, wij hopen dat de formulering alleen al anders zal zijn wanneer de uitslag hetzelfde is. Prima hoor als de Nederlandse staat aansprakelijk is. Dat snappen we nog wel al was het om de 'moeders' daar rust te geven. Maar val niet onze jongens en meiden af in zo'n uitspraak. Die jongens en meiden hebben met gevaar voor eigen leven gedaan wat in hun macht lag ook namens u! Werden in de steek gelaten door de VN. Ongeacht de politieke achtergrond is dat hoe het is. Ze werden in de steek gelaten. Dus rechters van Nederland leest u nog eens de NIOD rapporten en bedenk eens hoe u de zaken in uw uitspraak formuleert. Rest ons de dutchbatters sterkte te wensen in de jaarlijks terugkerende dans omtrent jullie inzet. Wij hebben diepe respect voor jullie werk tijdens een onmogelijke opgave.

You may also like...

1 Response

  1. Jan schreef:

    Eens, blijf met je poten af van onze dutchbatters